Türk Kızılay’ı Edirne’deki şubesine, olabilecek sel felaketlerinde mahsur kalanları kullanmak amacı ile kazalar ve doğal afetlerin dışında Edirne’nin tanıtımında da kullanmak amacı ile 12’şer kişilik 2 adet gezi teknesi satın alındı.
Edirne Türk Kızılay şubesine 12 şer kişilik 2 teknenin doğal afetlerde mahsur kalanları kurtarmak amacı başta olmak üzere, Edirne’nin tanıtımında da kullanılmak üzere alındığı belirtildi. Teknelerin, mahsur kalanları kurtarma dışında arama kurtarma faaliyetlerinde de kullanabileceği belirtilirken teknelerin yaklaşık 56 bin dolara mal olduğu iddia ediliyor. Meriç nehri üzerinde Nisan ayında faaliyete geçecek tekneler, aynı zamanda kentin tanıtımında da kullanılacak.
Kızılay’ın Edirne Şubesi’nden, teknelerin ‘gezi teknesi olarak kullanılmak üzere alındığı’ duyurulurken, 12 kişilik teknelerin Nisan-Mayıs aylarında Meriç Nehri’nde faaliyete geçeceği belirtildi.