Haritadan Firma Ara

Kırklareli Haberleri

Vali Civelek'ten, 950 Hindi Civcivi
HaberlerKırklareli
11.32 , 25/10/2015
Web Siteniz Yok mu?
Vali Civelek'ten, 950 Hindi Civcivi
Bu bir tanıtımdır.
Reklam Verebilirsiniz

   Kırklareli’nin Kapaklı köyünde düzenlenen Hindi Yetiştirme Kursunu başarıyla tamamlayan köylülere, 950 adet hindi civcivi Kırklareli Valisi Esengül Civelek tarafından dağıtıldı.

   Hindi Yetiştiriciliği projesi; İŞKUR, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İi Özel İdare ve İl Gıda tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri’nin işbirliği ile bölgede vatandaşların ekonomik koşullarının iyileştirilmesi, iş imkanı sağlanabilmesi ve öncelikle kadınları kalkınmada desteklemek amacıyla düzenlenen kurslardan sadece bir tanesi. Hindi yetiştiriciliği kursu 29 Ocak 5 Haziran tarihleri arasında katılan 14 kursiyere sertifikaları verildi. Kurslara katılan Nurcan Sönmez, Emre çakır ve Hatice Gürses’e proje kapsamındaki kaynaklardan desteklenerek 950 adet hindi civcivi yetiştirilmek üzere verildi. Ayrıca projeye dahil olmak üzere, 2 yıl süre ile hindi yetiştiriciliği yapacak kursiyerlere; dokuz ton hindi yemi, 20 adet suluk ve hindi yemliği verildi.

   Kurs bitirme belgelerini ve hindi civcivlerini Vali Esengül Civelek’ten alan kursiyerler, çok mutlu olduklarını ve projede için herkese teşekkür ettiler.

 
Bu bir tanıtımdır.
 
Reklam Verebilirsiniz
 
 
 
 
 
 
Bu haber 2555 defa incelenmiştir.

Etiketler: #kursiyer#civciv#Hindi#Kırklareli#Vali
Habere Yorum Bırakın
Misafir Avatar
İsim
E-Posta
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.
Anket
  Sizce Türkiye'de Başkanlık Sistemi Olmalı mı?
 
  Oyla
SON GELİŞMELER