Haritadan Firma Ara

Türkiye Haberleri

Hükümete Yakın Bir Yazar, ??Türkiye Savaşa Giriyor??
HaberlerTürkiye
14.53 , 09/11/2015
Web Siteniz Yok mu?
Hükümete Yakın Bir Yazar, ??Türkiye Savaşa Giriyor??
Bu bir tanıtımdır.
Reklam Verebilirsiniz
Hükümete yakın isimlerden Yeni Şafak Gazete’si yazarı Abdülkadir Selvi, IŞİD’e karşı Türkiye ile ABD’nin anlaştığı ve Türkiye’nin bu anlaşmayla savaşta aktif rol oynayacağını ifade etti.
 
Abdülkadir Selvi, ‘Büyük operasyon geliyor’ diyerek gelişmeleri okuyucularına duyuruyor. Yeni Şafak Yazarı Selvi, hükümete yakın isimlerden birisi. Selvi, Türkiye’nin ABD ile anlaşarak IŞİD’e yönelik büyük bir operasyonun içinde olmak için anlaştığını ve savaşta aktif rol üstleneceğini duyurdu. Savaşın merkezinin Rakka ve Cerablus kentlerinin olacağını belirten yazar, Türkiye’nin IŞİD’le olan bu savaşa havadan katılacağını söyledi. Operasyonun büyüklüğüne değinen Selvi, IŞİD’in varlığının bu kentlerde yok edilecek kadar büyük ve kapsamlı olacağını söyledi. Türkiye’nin bu büyük operasyona havadan katılacağını belirten Selvi, karadan Hür Suriye Ordusu, Arap ve Türkmen askerlerinin savaşa dahil olacaklarını söyledi.
Bu savaşta hedefin IŞİD’in bölgeden atılması ve IŞİD’ten boşalacak olan yerin Türkiye için öneme sahip olan yerin bir oldu bittiyle PYD’nin girmesini önlemek olduğunu ifade etti.
 
Türkiye için Cerablus stratejik öneme sahip. Türkiye, Cerablus’tan Araplarla, Türkmenlerle irtibatını sağlayan bir bölge. Ayrıca Cerablus, IŞİD’den temizlendikten sonra PYD’nin eline geçmesini önlemek ve buranın tanpon bölge işlevi görmesi sağlanacak.
 
Bu bir tanıtımdır.
 
Reklam Verebilirsiniz
 
 
 
Bu haber 2608 defa incelenmiştir.

Etiketler: #Türkiye#Dünya#Savaş
Habere Yorum Bırakın
Misafir Avatar
İsim
E-Posta
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.
Anket
  Sizce Türkiye'de Başkanlık Sistemi Olmalı mı?
 
  Oyla
SON GELİŞMELER