Haritadan Firma Ara

Teknoloji Haberleri

Kol Klavyesi İçin Kolları Sıvayın
HaberlerTeknoloji
10.54 , 13/11/2015
Web Siteniz Yok mu?
Kol Klavyesi İçin Kolları Sıvayın
Bu bir tanıtımdır.
Reklam Verebilirsiniz
Japonlar yapacağını yine yaptı. NEC teknoloji firması sadece kullanacak olan kişinin akıllı saat ve gözlük kullanarak görebileceği kol klavyesini geliştirdi. 
 
NEC, teknoloji firmasının  geliştirdiği kol klavyeleri dokunmatik cihazlara benzeyen bir çalışmaya sahip olacak. Kol klavyeleri, piyasaya 2016 yılında sürülecek. Merkezi Japonya olan NEC firması, Daha çok bilimkurgu filmlerinde görülen bu projeye Arm Keypad yani Kol klavyesi adını vererek duyurdu. Teknoloji artık o kadar ilerledi ki, günümüzde giyilebilir teknolojiler göze çarpıyor. Giyilebilir teknolojilerde ön planda akıllı gözlükler ve saatler yer alırken bunların kullanıldığı kol klavyeleri de giyilebilir teknoloji de ön plana çıkacağa benziyor. Bu teknoloji ile sesli ve gürültülü çalışan akıllı cihazlara rakip ve çok sessiz ortamlarda kullanılabilecek bir teknoloji harikası. Bu teknolojide, sadece kullanıcının görebileceği bir klavyeyi saatin takılmış olduğu kola yansıtmasıyla işlev başlıyor. Kullanılan gözlükte hangi tuşa basıldığını görürken, kol saati de verilen komutun ne sıklıkla veya ne şiddetinde olduğunu tespit ediyor.
 
NEC teknoloji firması, hedef olarak ilk planda sağlık çalışanlarını, depolarda çalışanları ve iki elini kullanamayanları seçerken, bu teknoloji harikasının piyasaya 2016 yılında sürülmesi planlanıyor.
 
Bu bir tanıtımdır.
 
Reklam Verebilirsiniz
 
 
 
Bu haber 3266 defa incelenmiştir.

Etiketler: #Dünya#Teknoloji#NEC#Kol#Klavye#Saat#Gözlük
Habere Yorum Bırakın
Misafir Avatar
İsim
E-Posta
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.
Anket
  Sizce Türkiye'de Başkanlık Sistemi Olmalı mı?
 
  Oyla
SON GELİŞMELER