Haritadan Firma Ara

Sağlık Haberleri

Sigara İçen Hastaya İlaç Yok
HaberlerSağlık
10.55 , 16/02/2016
Web Siteniz Yok mu?
Sigara İçen Hastaya İlaç Yok
Bu bir tanıtımdır.
Reklam Verebilirsiniz
Sigara İçen Hastaya İlaç Yok
 
Sosyal Güvenlik Kurumu, akciğer kanseri olan hastaların ‘hiç sigara kullanmamış’ olması koşuluyla ilaç paralarını ödeyecek.
 
Türk Eczacı İşverenler Sendikası Genel Başkanı Nurten Saydan, 3 Şubat’tan itibaren geçerli olan tebliğ hakkında SGK’nın akciğer kanseri, Lösemi ve MS. gibi hastalıklarda getirdiği geri ödeme şartlarının vatandaşın sağlığını kötü etkilediğini söyledi. SGK, 3 Şubat tarihinden geçerli olmak üzere akciğer kanseri olan vatandaşların ilaç paralarını ödemek için ‘sigara içmemiş olma’ şartını getirdiği açıklandı. TEİS Başkanı Nurten Saydan, böyle bir durumun asla kabul edilebilir olmadığını belirterek, SGK’nın böyle bir kararı tasarruf amaçlı aldığı belirtildi. Hürriyet Gazetesine yaptığı açıklamalarda Saydan, hastaların hayatlarını tehdit edecek olan bu uygulamayı Sağlık Bakanlığı ve SGK tarafından düzeltilmesi gerektiğini belirtirken, Akciğer Kanseri, Lösemi ve MS gibi hastalıklarla mücadele eden hastaların ayrıca böyle bir uygulama ile hayati tehlikeyle karşı karşıya bırakıldığını söyledi.
 
Saydan, daha öne sigara içti diye SGK’nın akciğer kanseri tedavisine uygun görmediğini ayrıca, MS hastası olan kişinin de başka bir ilaçla bir yıl zaman kaybetmesini göze alarak hastalığın daha ağır MS hastalığıyla karşı karşıya kalmasını göze aldığını ifade etti.
 
Bu bir tanıtımdır.
 
Reklam Verebilirsiniz
 
 
 
Bu haber 2690 defa incelenmiştir.

Etiketler: #Sağlık#SGK#Sigara#İlaç#Ms#TEİS#Akçiğer
Habere Yorum Bırakın
Misafir Avatar
İsim
E-Posta
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.
Anket
  Sizce Türkiye'de Başkanlık Sistemi Olmalı mı?
 
  Oyla
SON GELİŞMELER