25.Dönem Çanakkale Milletvekilleri Muharrem Erkek(CHP), Bülent Öz(CHP), Bülent Turan(AKP) ve İbrahim Kürşat Tuna(MHP) Milletvekili yemin törenlerini tamamladı.
T.B.M.M. Geçici Başkanı Deniz Baykal’ın ilk yemini ederek başlattığı yemin töreni alfabetik olarak Adana ilinden başladı.Çanakkale iline gelindiği sırada Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Bülent Öz'ün yeminini tane tane ve yüksek sesle okuması ve özellikle Milliyetçi Hareket Partisi Çanakkale Milletvekili İbrahim Kürşat Tuna’nın Milletvekili yemini sırasında, “vatanın ve Milletin Bölünmez Bütünlüğünü” kısmını HDP sıralarına bakarak yüksek bir ses ile söylemesi dikkatlerden kaçmadı.
80 Vekilin "speedy gonzalez" edasıyla okuduğu kutsal Milletvekili Yemini'ne, hak ettiği değeri vererek içten bir uslupla okuyarak vatandaşlarını fazlasıyla gururlandıran Çanakkale Milletvekilleri ,T.B.M.M.'nin 25. Dönem çalışmalarında Çanakkale'nin sesinin çokça duyulacağının habercisi oldu.