Haritadan Firma Ara

Tekirdağ Haberleri

Ege’de Tehlike Büyüyor?
HaberlerTekirdağ
09.12 , 09/04/2016
Web Siteniz Yok mu?
Ege’de Tehlike Büyüyor?
Bu bir tanıtımdır.
Reklam Verebilirsiniz
Ege’de Tehlike Büyüyor?
 
Ege Denizi’nde, hızla yayılmaya devam eden Hint okyanusu kökenli olduğu tespit edilen bir tür balon balığı iki balıkçıyı hastanelik etti. Bu türün, denizdeki diğer canlılara da zarar verdiği ve Ege’de gittikçe yayıldığı ve zehirli bir balon balığı türü olduğu belirtilerek uzmanlar tarafından konuya dikkat çekildi.
 
Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fak. Öğretim Üyesi olan Doç. Dr. Gülnur Metin, konu ile ilgili değerlendirmesinde iki balıkçının Güllük Körfezi’nde hastaneye kaldırılmasıyla gündeme oturan zehirli balon balığı tehlikesinin Ege Denizi’nde yayıldığı konusunda uyardı. Zehirli balon balığı tetrodoksin denilen güçlü bir zehre sahip olan balığın yenilmesi, avlanması Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yasaklanmış durumda. Doç. DR. Metin, bu balığın diğer balık türlerine de zarar verdiğini, ağlara takılınca da balıkçıların temas etme riskinin yüksek olduğunu belirtti.
 
Doç. DR. Metin, zehirli olan bu balık türünün küresel ısınma dolayısıyla Süveyş Kanalı’nın açılmasıyla Akdeniz’e geldiği tahmin edilirken, kuzeye doğru ilerlemelerini sürdürdüğü belirtildi. Denizdeki diğer canlılar ve insanlar tarafından tüketilmediği için işgalci balık olarak nitelenen zehirli balon balıkları hızla çoğalmaya devam ediyor.
 
Bu bir tanıtımdır.
 
Reklam Verebilirsiniz
 
 
 
 
Bu haber 2399 defa incelenmiştir.

Etiketler: #Marmara#Ege#Deniz#Balonalığı#Hint#Okyanus#Sağlık#Ölüm
Habere Yorum Bırakın
Misafir Avatar
İsim
E-Posta
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.
Anket
  Sizce Türkiye'de Başkanlık Sistemi Olmalı mı?
 
  Oyla
SON GELİŞMELER