Edirne’nin Enez ilçesindeki balıkçılar hava muhalefeti nedeni ile denize açılamamaları yüzünden zor günler geçiriyordu. Balıkçıların imdadına bu sefer göllerde tutukları yılan balıkları güldürdü.
Enez’de yıllarca balıkçılık yapan 40 yaşındaki Hasan Yılmazoğlu, hava koşullarının kötü olması nedeni ile denize açılamadıklarını söyledi. Enez ilçesinde bulunan Üzmane gölünde tatlı su ve tuzlu su birbirine karışıyor. Uzmane gölünde, pinter denilen bir aletle yılan balıklarını avladıklarını belirten Yılmazoğlu, günde 10-15 kadar yılan balığı yakaladıklarını belirtti. Yılan balıklarının kilosunun 30 liradan satıldığı ifade edildi. Denize açılamayan balıkçılar, tutukları yılan balıkları ile geçimlerini sağlıyorlar.
Yılan balığının, Türkiye’den daha çok Avrupa’da fazla tüketildiğini belirtiliyor. Yılmazoğlu, yılan balığının en çok ızgarasının daha lezzetli olduğunu belirtti.