Haritadan Firma Ara

Dünya Haberleri

PKK?nın Uzantısı PYD?ye Rus Şemsiyesi
HaberlerDünya
10.30 , 28/11/2015
Web Siteniz Yok mu?
PKK?nın Uzantısı PYD?ye Rus Şemsiyesi
Bu bir tanıtımdır.
Reklam Verebilirsiniz
PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD, Rusya’nın da desteği ile batıya doğru ilerlemesini sürdürürken, hedeflerinin önemli bir nokta olan Azez’i ele geçirmek olduğu öğrenildi.
 
PKK’nın, Suriye yapılanması Demokratik Birlik Partisi’ne (PYD)kara birlikleri ile karadan saldırdığı, Rusya’nın da havadan destek sağlıyor. Rus-PYD Azez’de 2 gündür havadan ve karadan saldırılarını sürdürüyor. Azez’den gelen haberlerde, Rusya’ya ait savaş uçakları, insani yardım için kullanılan Bab el Selame sınır kapısına giden yola hava saldırıları düzenledi. Kaynaklardan alınan bilgilerde, Rusya savaş uçaklarının, Halep’in kuzeyinde muhaliflerin cephe hattına saldırılarda bulunduğu ve tırları da hedef alan Rusların 20 tırı kullanılamaz hale getirmişti. Muhaliflerin kontrolünde bulunan Malikiye, Ziyara, Meryemeyn bölgelerini 2 gündür Rusya havadan bombalarken, PYD’nin askeri gücü olan YPG ve Esad güçleri karadan saldırılarına devam ediyor. PYD, Türkiye’nin batıya doğru sınırındaki IŞİD’ten Türkmen köylerinin de bulunduğu Tel Abyad’ı alarak Kobani’ye devam eden hakimiyetini genişletmişti. PYD, Rusya ile yakınlaşarak asıl amacı olan, Cerablus ve Azez’i ele geçirme planına ulaşmayı hedefliyor.
 
Putin, IŞİD’e karşı, kürtlerin ve rejimin mücadele ettiğini belirtmiş ve PYD ile Esad ordusunun birleşmesi gerektiğini ifade etmişti.
 
Bu bir tanıtımdır.
 
Reklam Verebilirsiniz
 
 
 
Bu haber 2677 defa incelenmiştir.

Etiketler: #Dünya#pkk#Pyd#Rusya#Putin#Halep#Malikiye#Ziyara
Habere Yorum Bırakın
Misafir Avatar
İsim
E-Posta
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.
Anket
  Sizce Türkiye'de Başkanlık Sistemi Olmalı mı?
 
  Oyla
SON GELİŞMELER