Haritadan Firma Ara

Kırklareli Haberleri

Candan Erçetin Nereli Biliyor Musunuz?
HaberlerKırklareli
14.12 , 12/02/2016
Web Siteniz Yok mu?
Candan Erçetin Nereli Biliyor Musunuz?
Bu bir tanıtımdır.
Reklam Verebilirsiniz
Ünlü sanatçı, 10 Şubat 1963 Kırklareli doğumludur. Candan Erçetin, çocukluk yıllarını Kırklareli’nde geçirdi ve Galatasaray Lisesi’ni, girdiği parasız yatılı okul sınavlarında kazandı. Liseye devam ederken, 1979 yılında İstanbul Belediye Konservatuvarı Şan Bölümünde eğitim almaya devam etti. Daha sonra İstanbul Teknik Üniversitesi Klasik Arkeoloji bölümünü kazanarak eğitimine devam etti.
 
1986 yılında tesadüfen Norveç’in Oslo şehrinde Eurovision Şarkı Yarışması’nda ‘’Klips ve Onlar’’ grubunun üyesi olarak ülkemizi temsil etme şansını yakaladı. Eurovision’da, şimdiye kadar en iyi dereceyi alan grup dokuzuncu oldu. Müzikal kariyerinin başlangıcı gibi olsa da çok sevdiği Arkeoloji eğitimi için aldığı burslarla Viyana Üniversite’sinde yüksek lisansa devam etti.
 
Erçetin, hayatının geri kalan kısmını Viyana’da geçirmek isterken 1 yıl sonra ülkesini çok özleyerek geriye döndü ve 1991 senesinde İstanbul Belediyesi Şan bölümü bitirdi.
 
Profosyonel sanatçılığı 1989 ‘’Siyah- Gümüş’’ gece kulübünde, Chanson ve Arie Antique söylemeyi şart koşarak başladı.
 
Aynı zamanda menajerlik ve organizasyon işlerinde de çalışan ünlü sanatçı, televizyona 1994 yılında Kanal D’de yayınlanan ‘’Kol Düğmeleri’’ adlı programın sunuculuğu ile başladı.
 
Numberone TV’de, ‘’Randevu’’ adlı programı sundu ve 1995 yılında ilk albümü ‘’Hazırım’’ yayınlandı. ‘’Sevdim Sevilmedim’’ adlı remix albüm çıkaran ünlü sanatçı 1997 yılında  ‘’Çapkın’’ adlı albümünü çıkardı. Albümdeki ‘’Yalan’’ parçası hit oldu. 1998 Ağustos’unda ‘’Oyalama Artık’’ adlı albüme remix çalışması yaptı. 2003 yılında ‘’Candan chante hier pour aujourd hui’’ albümü yayınlandı. ‘’Yazık Oldu’’ şarkısının da olduğu remix albüm çıkardı. 
 
2004 senesinde ‘’Melek’’ adlı albümü yayınlamıştır.
 
Bu bir tanıtımdır.
 
Reklam Verebilirsiniz
 
 
 
 
Bu haber 3016 defa incelenmiştir.

Etiketler: #TrakyalıÜnlüler#Kırıklareli#Ünlü#CandanErçetin#Candan#Erçetin#Sanatçı#Albüm#İstanbul#Viyana
Habere Yorum Bırakın
Misafir Avatar
İsim
E-Posta
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.
Anket
  Sizce Türkiye'de Başkanlık Sistemi Olmalı mı?
 
  Oyla
SON GELİŞMELER