Haritadan Firma Ara

Edirne Haberleri

2 Milyonluk Vurgun: Bu Maillere Dikkat
HaberlerEdirne
11.53 , 05/04/2016
Web Siteniz Yok mu?
2 Milyonluk Vurgun: Bu Maillere Dikkat
Bu bir tanıtımdır.
Reklam Verebilirsiniz
2 Milyonluk Vurgun: Bu Maillere Dikkat
 
İstanbul Emniyeti siber suçlarla mücadele ekipleri İstanbul ve Edirne’de eş zamanlı operasyon düzenlediler. Operasyonda, internet bankacılığını kullanan vatandaşlara virüslü mailler yolladıkları, böylece vatandaşların hesaplarından binlerce lirayı boşalttıkları iddia edilen 20 kişi yakalandı.
 
Siber Suçlarla Mücadele birimlerine, vatandaşların hesaplarının bilgileri dışında boşaltıldığı ihbarları geldi. Emniyet birimleri gelen ihbarları değerlendirerek çalışma başlattı. Polis ekipleri, tespit ettikleri şebekeyi 5 ay boyunca fiziki ve teknik takibe aldı. Daha sonra, şebekeyi idare ettikleri tespit edilen iki kardeşe ulaştı. Siber suçlarla mücadele ekipleri, eş zamanlı olarak İstanbul ve Edirne’de operasyon düzenledi. Çetenin liderleri oldukları iddia edilen, Vasfi U. Ve Tevfik U. Kardeşlerle birlikte 20 kişi yakalandı.
 
Şüpheli şahısların, ‘Zeus’ adı verilen virüsü internet bankacığı kullanan vatandaşların akıllı telefonlarına veya bilgisayarlarına e-posta olarak sahte fatura gönderdikleri, gelen e-postanın açılması ile de virüsün aktifleştiği belirlendi. Vatandaşın, bankacılık işlemleri için internet bankasına girdiğinde de banka tarafından gönderilen şifre, virüs aracılığı ile şebekeye iletiliyor. Vatandaştan önce şebeke çalışanları bankaya girerek hesabı boşalttıkları tespit edildi.
 
Bu bir tanıtımdır.
 
Reklam Verebilirsiniz
 
 
 
Bu haber 2900 defa incelenmiştir.

Etiketler: #Milyon#Siber#saldırı#Vurgun#İstanbul#Edirne#İnternet
Habere Yorum Bırakın
Misafir Avatar
İsim
E-Posta
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.
Anket
  Sizce Türkiye'de Başkanlık Sistemi Olmalı mı?
 
  Oyla
SON GELİŞMELER