Meğer Nurseli İdiz’in Haczedilecek Hiç Malı Yokmuş
Geçtiğimiz günlerde, tiyatro sanatçısı Can Gürzap’ın, Nurseli İdiz’e açtığı dava 4 yıl sonra sonuçlandı. İcralık hale gelen 35 yıllık sanatçının haczedilecek ne arabası ne evi olduğu meydana çıktı.
Can Gürzap, ‘Evliliğe Gelince’ oyunun oynandığı turneye gitmediği iddia edilerek tiyatroyu zarara uğrattığı gerekçesi ile Nurseli İdiz’e dört yıl önce açtığı davayı kazandı. İdiz’in, öne sürüldüğü gibi alkolden değil, ‘bipolar bozukluk’ nedeniyle turneye katılamadığını belirttiği fakat yine de tazminattan kurtulamadığı öğrenildi. Habertürk’ün haberine göre, mahkemenin sözleşmede belirtilen tazminat ve cezaları göz önünde bulundurduğu ve İdiz’in, bin lira maddi, manevi 5 bin lira ve 10 bin lira da cezai işlem olarak 16 bin lirayı tiyatrocu Can Gürzap’a ödemesi kararını verdi.
Gürzap, mahkemenin onadığı tazminatı alamayınca İdiz’i icraya verdi. Fakat yılların sanatçısı İdiz’in üzerinde haczedilecek hiçbir mal olmadığı meydana çıktı. Sonuç olarak, icra müdürlüğü Nurseli İdiz’in banka hesaplarını incelemeye aldı.