Haritadan Firma Ara

Ekonomi Haberleri

Bakan Soylu, Erken Emeklilik Yok!
HaberlerEkonomi
12.02 , 03/07/2016
Web Siteniz Yok mu?
Bakan Soylu, Erken Emeklilik Yok!
Bu bir tanıtımdır.
Reklam Verebilirsiniz

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, emeklilikte yaşa takılanlar olarak adlandırılan vatandaşlar için açıklama yaptı. Bakan Soylu, “ Bizim sisteme, erken emekliliği koyduğumuz andan itibaren bunu sürdürülebilir kılamayacağımızı bir kere daha ifade etmek isterim.” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu, bir basın toplantısı düzenleyerek Mesleki Yeterlilik, İş Sağlığı ve Güvenliği, Engelli memur atamaları ve Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili açıklamalar yaptı. Emeklilik şartlarından sadece yaş şartını yerine getiremeyen vatandaşlar için, böyle bir düzenleme olduğunda 1 milyon 700 bin kişinin emekli yapılması gerektiğine dikkat çeken Bakan Soylu, kendilerinin böyle bir güce sahip olmadıklarını vurguladı. Böyle bir düzenlemeye takatleri olmadığını belirten Soylu, aktif-pasif dengesini sağlamak zorunda olduklarını belirtti. Emeklilikte yaşa takılan 7 milyon 100 bin kişi olduğunu, böyle bir düzenlemede sosyal güvenlik reformunun rafa kaldıracağını ve gelir gider dengesinin alt üst olacağını açıkladı.
 
Diğer ülkelerin emeklilik yaşlarını 67-70’e çıkarttıklarını söyleyen Soylu, “ Bizden daha rahatlar, refah seviyeleri yüksek ve sürekli emeklilik yaşını arttırıyorlar. Bizim sisteme erken emekliliği koyduğumuz andan itibaren bunu sürdürülebilir kılamayacağımızı bir defa daha belirtmek isterim. Bir devlet yapamayacağı bir şey için söz vermemelidir.” dedi. 
 
Bu bir tanıtımdır.
 
Reklam Verebilirsiniz
 
 
 
Bu haber 2858 defa incelenmiştir.

Etiketler: #Erken#Emeklilik#Bakan#Soylu
 
Habere Yorum Bırakın
Misafir Avatar
İsim
E-Posta
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.
Anket
  Sizce Türkiye'de Başkanlık Sistemi Olmalı mı?
 
  Oyla
SON GELİŞMELER