Haritadan Firma Ara

Çanakkale Haberleri

Zeytinyağında Fiyatlar Hep Yukarı
HaberlerÇanakkale
05.42 , 13/12/2015
Web Siteniz Yok mu?
Zeytinyağında Fiyatlar Hep Yukarı
Bu bir tanıtımdır.
Reklam Verebilirsiniz
Çanakkale’de, Kazdağları’ı eteklerinde üretilen zeytinlerden elde edilen zeytinyağları Türkiye’nin en kaliteli zeytinyağı olma özelliğini taşıyor. Bu yıl, zeytinde rekoltenin düşük olması kaliteli zeytinin az olması yanında işçilik maliyetlerinin artması nedeniyle zeytinyağının kilosu 20-25 liraya satılıyor.
 
Ülkenin en kaliteli zeytinyağlarının üretildiği Çanakkale’nin Kazdağlar’ı eteklerindeki zeytin üreticileri zeytinyağı fiyatlarının gittikçe artacağını belirtti. Rekoltenin düşmesi ve işçi fiyatlarının günden güne artması nedeniyle 2 ay önce 17 liradan satılan zeytinyağının artık 20-25 liradan satıldığını belirttiler. Kooperatifte kalitesine göre şişelenen zeytinyağları, toptancılara 20-22 liradan verilirken perakende satışlarda 24-25 liraya satıldığı belirtildi. Piyasaya, dip yağı da denilen kalitesiz zeytinyağlarının da rafine edilerek sürüldüğü ifade edildi.
 
Zeytinyağı toptancılığı yapan İlhan Dalgıç, zeytinyağının saf olup olmadığını anlamak için buzdolabında bekletilmesini eğer yağ donuyorsa saf zeytinyağı olduğunu belirtti.
 
Bu bir tanıtımdır.
 
Reklam Verebilirsiniz
 
 
 
Bu haber 2085 defa incelenmiştir.

Etiketler: #çanakkale#KazDağları#Zeytinyağı
Habere Yorum Bırakın
Misafir Avatar
İsim
E-Posta
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.
Anket
  Sizce Türkiye'de Başkanlık Sistemi Olmalı mı?
 
  Oyla
SON GELİŞMELER